Akce

Zájezd na hasičskou pouť na sv. Hostýn 27.4.2019

hp19_01

V letošním roce, kdy slavíme 65. výročí založení našeho sboru, jsme se rozhodli vypravit pro naše současné a bývalé členy a jejich rodinné příslušníky dne 27. dubna 2019 autobusový zájezd na hasičskou pouť na svatý Hostýn. Jednalo se již o 26. hasičskou pouť, ale náš sbor se s praporem účastnil poprvé. I přes velmi chladné počasí se nás ráno u autobusu sešlo 28 osob, z toho 7 členů v uniformách. Celkem bylo v průvodu 108 praporů z více než 100 registrovaných sborů. Po návratu zpět následovalo posezení u roztopených kamen v hasičárně.

Okrsková soutěž 14.5.2016 letiště Lhotka

os2016.JPG

V sobotu 14.5.2016 náš sbor uspořádal téměr po 20 letech okrskovou soutěž opět na letišti na Lhotce. Na rozdíl od té minulé se nebe nad Lhotkou asi hodinu před začátkem soutěže rozjasnilo a soutěž mohla začít. Na vysečenou plochu letiště se sjela soutěžní družstva mužů našeho okrsku a 5 družstev mladších a starších žáků, kteří přijeli rovnou ze soutěže ve Starém Městě. Po nástupu a vylosování pořadí nastoupilo na plato družstvo Hradčovic a časem 17,8s potvrdilo svoji třídu. Jako druzí provedli útok Drslavice s časem 23,8s.

Stavení mája 30.4.2016

Ihned po skončení sběru železa zajeli členové sboru spolu s Dominikem, letošním jedinným zástupcem ročníku 1998, do lesa pro máj. Tento se podařilo za hojné účasti jak dospělých, tak i dětí, postavit ke všeobecné radosti na novém místě nad ohništěm.

Sběr železného šrotu 30.4.2016

Poslední sobotu v měsíci dubnu provedl náš sbor po roce a půl opět sběr železného šrotu na Lhotce. Podařilo se naplnit 2 menší kontejnery.
Všem dárcům děkujeme!

Slavnostní otevření nové hasičárny 19.10.2013

oh13_12

V sobotu 19. října 2013 proběhlo na Lhotce slavnostní otevření a požehnání nové hasičské zbrojnice Sboru dobrovolných hasičů Lhotka. Tato malá slavnost, které předcházelo 28 měsíční období výstavby, více jak 1200 odpracovaných brigádnických hodin a 440 tis. proinvestovaných korun z rozpočtu obce, symbolicky zakončila období, kdy náš sbor přechovával svoji výzbroj a výstroj po různých garážích a boudách.

Okrsková soutěž 11.5.2013 Hradčovice

hs2013.jpg

V deštivém sobotním odpoledni se sbory našeho okrsku sjely opět po roce k měření sil v požárním útoku na hřiště do Hradčovic. Náš tým si po nástupu v hustém májovém deštíku vylosoval taktické 4. startovní pořadí. Útoky zahájil tým z Drslavic, kdy po chybě na spoji B u rozdělovače dosáhl času 57,1s. Domácí družstvo Hradčovic potvrdilo svou třídu časem v prvním kole 20,73s. Jako třetí nastoupilo smíšené družstvo z Veletin, které svým prvním útokem "namokro" dokončilo s časem 1:06s. Naši chlapci v ustálené sestavě Roman Dočekal (VD, koš), Radim Sedlář (spoj savic), Roman Mikuláštík (strojník), David Šišák (spoj B), Ondra Sopůšek (rozdělovač), Tomáš Šišák (levý proud) a Jirka Sedlář (pravý proud), nastoupili na základnu s odhodláním vylepšit umístění z minulého roku. Útok se povedl ve standardním čase kolem 30s, bohužel nemohl být uznán pro nedodržení předepsané výstroje. Zbytečná chyba, která nás v případě nepodařeného druhého kola může mrzet.

Sběr kovového šrotu 23.3.2013

sber_2013_07

V sobotu 23.3.2013 provedl SDH Lhotka po 2 letech opět jarní předvelikonoční sběr kovového šrotu na Lhotce. I přes nepříliš ještě jarní teplotu -4 °C se sběru zúčastnilo celkem 6 členů sboru - Radim Sedlář s traktorem, Staňa, Jenda, Tonda, Roman Dočekal a já. Svoz proběhl v rekordně krátkém čase, jelikož sběru bylo letos o poznání méně. V sobotním dopoledni zbyl tak čas i na krátkou koordinační schůzku nad plánem brigád v hasičárně.
Všem lidem, kteří se touto akcí zbavili svého nepotřebného materiálu a nám tím přispěli, děkujeme!

Okrsková soutěž 13.5.2012

os2012.jpg

SDH Lhotka se opět po více jak 10 letech ujala pořadatelství okrskové soutěže, tentokrát ne na letišti na Lhotce, ale na fotbalovém hřišti v Hradčovicích. Také startovní listina byla letos trochu obsáhlejší, kromě čtyř mužstev našeho okrsku nastoupilo druhé družstvo Veletin a družstvo družební slovenské obce Kátlovce. Také druhým rokem předvedli své dovednosti ve štafetě a požárním útoku mladí hasiči z Hradčovic a Veletin.

Powered by Drupal - Design by artinet